Hertenfilet van de slagerij Lefèbvre

Description

De Hertenfilet is een recept van de Beenhouwerij Lefèbvre

+32(0)84 388 359 - info@boucherielefebvre.com

Cost

Category

Voorgerecht

Season

Winter

Difficulty

Recipe

Ingredients (4 people)

  • 800 g hertenfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel boter, zout, peper, fleur de sel.


Voor de saus:

  • 3 eetlepels cognac of Brandy
  • 3 eetlepels Grand Marnier
  • 2 eetlepels cider- of appelazijn
  • 250 ml wildfond, zout en peper

Preparation

Voorverwarm de oven op 220°C

Kruid het vlees

Verhit de olie in een gietijzeren pan of een pan met zware bodem en braad de filet snel aan beide kanten.

Voeg de boter toe en besprenkel het vlees

Zodra de filet bruin is, leg hem in een ovenvaste schaal en bak hem 5 tot 7 minuten.

Verwijder het overtollige vet uit de pan en zet hem terug op het vuur. Deglaceer met de cognac, grand marnier en azijn, meng goed en laat tot de helft inkoken.

Roer de bouillon erdoor en laat sudderen tot het verkrijen van een lichte saus.

Breng op smaak

Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer ze op de saus met fleur de sel


Suggestions

Chords

Spring naar de inhoud