Met de auto / motorfiets

toeristische routes

La Forêt des Délices

De toeristische routes “Onverwachte smaken” (122 km) en “Keltische smaken” (70 km) nodigen u uit om de zes gemeenten van het Forêt de Saint-Hubert te ontdekken.
Deze gastronomische tochten worden hier en daar onderbroken door bezoeken aan lokale producenten.

Voor meer informatie

De Slag om de Ardennen bij Libramont-Chevigny

Dit 21 km lange herdenkingspad bestaat uit 9 panelen die vertellen over de Slag om de Ardennen tijdens de winter van 1944-1945 in de gemeente Libramont-Chevigny.
De voorgestelde routes vertrekken vanuit Libramont.

Voor meer informatie

De slag om Bure, 1944-1945

Herbeleef de Slag om Bure aan de hand van 10 educatieve panelen die langs de 16 km lange route naar Bure staan opgesteld.
Het parcours, dat begint in Resteigne, is verkrijgbaar bij de toeristische dienst van Tellin.

Voor meer informatie

Boom verhalen

Deze toeristische route brengt hulde aan bomen vanwege hun belangrijke rol in het ecologisch functioneren van onze planeet, maar ook vanwege de praktische en symbolische plaats die ze innemen. Tijdens de 16 km lange route ontdekt u de verschillende facetten van de lokale boomsoorten… Daarna kun je verder naar Laneuville-au-Bois en Mochamps.

Voor meer informatie

De Abdijenroute

Deze route neemt je mee op een tocht langs de grote abdijsites in de valleien van de Ardennen, zowel in België als in Frankrijk. Je kunt kiezen uit 13 etappes van 20 tot 50 km.

Meer weten

In de voetsporen van Sint Hubertus

Ontdek Saint-Hubert, zijn legende en zijn gebouwde en natuurlijke erfgoed tijdens deze ontdekkingstocht. De route, die met de auto afgelegd kan worden vanaf het Maison du Tourisme in Saint-Hubert, vormt een lus van 75 km die onderbroken wordt door 12 etappes met een spel van raadsels. Het roadbook is verkrijgbaar bij het Maison du Tourisme in Saint-Hubert.

Voor meer informatie

De seizoenen van fotografie in het Grande Forêt de Saint-Hubert

Wilde zoogdieren, vogels, insecten, bloemen, bomen, landschappen… worden gepresenteerd in een selectie van zeer esthetische, soms indrukwekkende, soms ontroerende opnames.
Maak een reis door het Grande Forêt de Saint-Hubert en geniet van meer dan 500 natuurfoto’s genomen in het hart van sites die opmerkelijk zijn door hun ongerepte natuur, hun uitzonderlijk historisch erfgoed en hun typisch Ardense sfeer.

Voor meer informatie

Spring naar de inhoud