Met de auto / motorfiets

toeristische routes

Het lekkernijenbos

De toeristische route “Onverwachte smaken” (122 km) en “Smaken op Keltische bodem” (70 km) nodigen u uit om de zes gemeenten van het Woud van Sint-Hubertus te ontdekken.  Op deze smulroutes bevinden zich hier en daar lokale producenten die u zullen ontvangen.

Meer info

verhalen van bomen

Deze toeristische route brengt hulde aan de bomen voor hun belangrijke rol in de ecologische werking van onze planeet maar ook voor de praktische en symbolische plaats die ze innemen. Naargelang de haltes langs de 16 km lange route kunnen lokale soorten ontdekt worden onder verschillende aspecten… U kunt dan verder gaan naar Laneuville-au-Bois en Mochamps.

de abdijroute

Deze route brengt u naar de grote abdijsites in de Ardense valleien zowel in België als in Frankrijk: 13 etappes naar keuze van 20 tot 50 km.

Meer info

in de voetsporen van sint-hubertus

 Ontdek Sint-Hubertus, zijn legende, zijn gebouwde en natuurlijke erfgoed dankzij deze ontdekkingstocht. Het autoparcours van 75 km vanaf het Maison du Tourisme in Saint-Hubert vormt een 75 km lange lus die wordt onderbroken door 12 etappes met een puzzelspel. Het roadbook is verkrijgbaar in het Maison du Tourisme in Saint-Hubert.

Meer info

"saison de la photo en grande forêt de saint-hubert"

Wilde zoogdieren, vogels, insecten, bloemen, bomen, landschappen… worden tentoongesteld door middel van een selectie van zeer esthetische, soms indrukwekkende, soms ontroerende foto’s. Doorkruis het Grote Woud van Saint-Hubert en geniet van meer dan 500 natuurfoto’s in het hartje van sites opmerkelijk voor hun bewaarde natuur, hun uitzonderlijk historisch erfgoed en hun typisch Ardense sfeer.

Meer info

Ga naar de inhoud