Bieren en brouwerijen

La Belle Famenne

La Belle Famenne van de Broederschap van Wandalino. Wandalino is een reus van 6 meter, krachtig en onbescheiden die in het gezelschap van de “Nutons”, levendige en ondeugende dwergen leeft. Het is ook de naam van de broederschap die in de 12e eeuw de erfelijke burgerlijke hiërarchie van Wellin vertegenwoordigde.
Het gaat om een witbier dat gebrouwen wordt in de brouwerij Saint-Monon in Ambly. Alc. 5,9 % Vol

Verkooppunten in het Woud van Saint-Hubert:
– Carrefour Market in Saint-Hubert
– Proxy in Tenneville
– Maziers in Libramont

Contact: mail

la chatte

La Chatte is een bier gebrouwen door de Brasserie des Tchèts, er zijn er 5: la Chatte Blonde, karaktervol, ongefilterd en ongepasteuriseerd Alc. 6% Vol. la Chatte Blanche, een bleek en licht troebel bier, met een pittige levendigheid en aroma’s van citrusvruchten en bloemen Alc. 5% Vol, La Chatte Brune, een evenwichtig bier met koffiearoma’s Alc. 7% Vol., La Chatte Triple, een sterk, fruitig en smaakvol bier Alc. 8,5% Vol. en La Chatte Noire, een stout met cacaoaroma’s Alc. 8,6% Vol.

Verkooppunten in het Forêt de Saint-Hubert :
Le Krousty in Libin
Ardenne Boissons in Libramont
Boucherie Leitz in Libramont
Brasserie Maziers in Libramont
Café Louise in Libramont
Carrefour Markt in Libramont
Les Coteaux in Libramont
La Pause chocolat-thé in Libramont
Le 13 in Libramont
Carrefourwinkel in Saint-Hubert
Intermarché in Recogne
L’Auberge Gourmande in Redu

Contact: +32(0)61 55 01 61 – www.facebook.com/brasseriedestchets

la chienne

Dit bier dankt zijn naam aan de bijnaam van de inwoners van de gemeente Libin, “Les Chiens”. De ontwerpers wilden dat het zacht en aangenaam in de mond zou zijn met een lichte bitterheid.
Het bier “La Chienne” biedt een goede hopgeur die uw smaakpapillen aan het einde van de mond doet ontwaken. Alc 6,7% Vol.

Verkooppunten in het Woud van Saint-Hubert:
Boucherie Ismaël Martin in Anloy
Greggorio’s in Champlon
Spar in Libin
Les Coteaux in Libramont
Brasserie Maziers in Libramont
Le Cornü in Ochamps
L’Auberge Gourmande in Redu
Dienst voor toerisme in Redu
Proxy in Tenneville

Contact: +32(0)494 20 58 40 – www.facebook.com/brasseriedelaspeche

la l

De L gebrouwen in de L4 Brouwerij bestaat in 2 varianten: de L, een amberkleurig bier, met een neus van citrusvruchten en passievruchten, een licht rokerige afdronk, een evenwichtige bitterheid Alc. 7% Vol. en de L tripel die een hoppige neus heeft en een zeer verfrissende smaak Alc. 9% Vol.

Verkooppunten in het bos van Saint-Hubert:
Brasserie Maziers in Libramont
Boucherie Leitz in Libramont
Les Coteaux in Libramont
A la main verte in Ourt

Contact: mail – www.facebook/Brasserie-L4-Libramont

la ma'riebrasse

Ma’riebrasse wordt gebrouwen in de gelijknamige brouwerij in het dorp Sainte-Marie-Chevigny. Momenteel worden er 2 bieren geproduceerd: La Sainte MA’ blonde Alc. 6% Vol. en La Sainte MA’ blanche Alc. 5% Vol.
Het leidmotief? Het produceren van ambachtelijke, ongefilterde bieren, zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen.

Verkooppunten in het Forêt de Saint-Hubert:
Brasserie Maziers in Libramont
Slagerij Leitz in Libramont
Restaurant Table et Comptoir in Libramont

Contact: +32(0)472 53 53 17 – mail – www.facebook.com/lamariebrasse

la saint-hubert

Dit rode bier is ontstaan uit respect voor de tradities van deze edele bodem. Dit ambachtelijke amberkleurige bier, “La Saint-Hubert”, is gemaakt van gerstemout en wordt voorgesteld door de Confrérie de la Saint-Hubert die in 1989 werd opgericht. Alc. 6% Vol.

Verkooppunten in het bos van Saint-Hubert:
Bij de broederschap van Saint-Hubert tijdens evenementen of op aanvraag
Toeristische dienst van Saint-Hubert
Carrefour markt in Saint-Hubert

Contact: +32(0)471 30 38 14

la sonnaille

Dit ambachtelijke amberkleurige bier is emblematisch voor de Confrérie de la Djaye (Tellin). “La Sonnaille”, die een hoge fermentatiegraad heeft, past perfect bij een grote verscheidenheid aan gerechten. Alc. 6,5 % Vol.

Contact: mail

la tiestue

La Tiestue heeft een lichte bitterheid, zonder een IPA te zijn. Bijzonder aan dit bier is dat de hop die voor het brouwsel is gebruikt, volledig in de Ardennen is geteeld, in het dorp Bièvre. Alc 5,5% Vol.

Verkooppunten in het Forêt de Saint-Hubert :
Brasserie Maziers in Libramont
Les Coteaux in Libramont
Epicerie Cornü in Ochamps
L’Auberge gourmande in Redu

Contact: mail

la touteur

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een licht bier dat op elk moment van de dag kan worden gedronken. Het wordt gebrouwen in Flohimont in een microbrouwerij. Ze gebruiken biologische mout en hop uit eigen tuin. Het is een licht amberkleurig bier, zeer hoppig met veel vleugjes citrus. De evenwichtige bitterheid maakt het bier zeer verfrissend. Alc 5,8% Vol. La Touteur is alleen verkrijgbaar bij de brouwerij, rue Champs Colin 41 in Libramont.

Alleen verkrijgbaar in de brouwerij.

Contact: +32(0)476/53 45 66 – www.latouteur.be

st-hubertus, LEGENDENBIEREN

©St-Hubertus

In deze traditionele abdijbieren weerklinkt de legende van Sint Hubertus. Drie te ontdekken “legendarische bieren”: een wit met een kruidig en licht melkachtig aroma Alc. 5,2 % Vol. een tripel amber met een discreet aroma Alc. 7,2 % Vol. een tripel blond met een fruitig aroma Alc. 7,2 % Vol.

Verkooppunten in het bos van Saint-Hubert:
Delhaize Hyper in Recogne
Intermarché in Recogne
Toeristische Dienst in Saint-Hubert
Carrefour Markt in Saint-Hubert, Wellin en Libramont
Proxy Delhaize in Tenneville

Contact: sthubertus.be

Brasserie zec

Alles heeft dit trio voorbestemd om samen te komen rond bier. Olivier begon in 2016 zythologiecursussen te volgen, terwijl Maxime en Jean-Yves sinds 2018 zelfstandig brouwen. De link tussen de drie jongens? Maxime. Hij is een jeugdvriend van Jean-Yves en ze zijn echte Borquins. Hij is ook een collega van Olivier, ook uit de Ardennen maar uit Bastenaken. Meer was er niet nodig om samen te beginnen brouwen…
Om hun vaardigheden aan te scherpen, schreven ze zich in 2020 in voor de opleiding microbrouwen aan het Ifapme, waar ze 2 jaar later afstudeerden. Tegelijkertijd verfijnden ze hun recepten in het tuinhuisje van Maxime op een opstelling die brouwsels van 60-70 liter mogelijk maakt.
Ze bieden verschillende bieren aan: Tripel borquine (Alc. 8,7% Vol.), die het karakter van de lokale bevolking weerspiegelt: sterk, complex en warm (goed gemoute smaken, met fruitige en licht kruidige toetsen), en Saison Lumeçon (Alc. 5,8% Vol.).

Verkooppunten in het Forêt de Saint-Hubert :

Toeristische dienst van Saint-Hubert
Chez Del in Villance
Maison Simar in Saint-Hubert
Jardinerie Gilles Nicolas in Saint-Hubert

Contact: Facebook

Tenn'bEer

Tenn’Kiss, Tenn’City et Tenn’x3 sont les premières bières commercialisées par la brasserie “Tenn’Beer” située à Tenneville.
La Tenn’kiss est une pils 5,5%, une bière très rafraîchissante qui se veut simple et efficace avec du goût et du caractère.
La Tenn’city : une blonde légère 6,2%, bière rafraîchissante qui présente une pointe d’amertume, bière travaillée avec les arômes de plusieurs houblons, notes d’agrumes et fruits tropicaux.
La Tenn’x3 est quant à elle une bière triple 8%, légèrement ronde avec une fin un peu sèche qui présente du caractère et du corps grâce entre autres aux épices.

Points de vente en Forêt de Saint-Hubert:

  • L’Ode à Tenneville
  • Proxy Delhaize à Tenneville
  • Station Genin à Tenneville
  • Biofarm à Cens
  • Boulangerie Detaille à Tenneville
  • Boulangerie Pierrard à Champlon

Contact: mail, Facebook

Spring naar de inhoud