Op een ludieke manier

Met een swincar

In gezinsverband, met vrienden of met z’n tweeën, ontdek “La Grande Forêt de Saint-Hubert” per segway en met een gids. Deze secure formules, begeleid door ervaren instructeurs, nemen u mee om de streek op een originele en ludieke manier te ontdekken. Na een initiatie van een kwartier, go!

Seggo
+32 474 66 00 75, www.seggo.be

 

Met een elektrische step

Een andere leuke manier om “La Grande Forêt de Saint-Hubert” te verkennen is de elektrische step.
Onder leiding van een gids en met degustaties van streekproducten voeren deze originele tochten u op een sportieve manier door onze Ardense landschappen!

Ardenn’Fun
+32 499 10 28 64, +32 498 24 97 80, www.ardennfun.com

Avinturi
+32 483 05 72 21
www.avinturi.be

Trotty Aventure
+32 485 71 35 70

Stedelijke escape game

Neem deel aan een stedelijke escape game vanuit het centrum van Saint-Hubert.
Er worden twee scenario’s aangeboden: het Magische Portaal voor kinderen van 9-10 jaar en Operatie Mindfull voor volwassenen.

Ardenoutdoorgaming
+32 498 74 26 53, ardenoutdoorgame@gmail.com

ESCAPE ROOM

Ontdek op ludieke wijze de houtindustrie in de escape room. Voor jongeren en volwassenen.

Escape Game Sortons du Bois
 +32 61 65 69 31

Geocaching

Naast de vele privécaches die her en der in het woud van Saint-Hubert zijn verborgen, heeft Contract Rivière Lesse in samenwerking met de verschillende Syndicats d’Initiative en Offices du Tourisme geocaches aangelegd in de gemeenten Libin, Libramont-Chevigny, Tellin en Wellin. Ze bevinden zich op strategische punten langs wandelpaden, op kruispunten van waterwegen of dichtbij een erfgoed …
Zin in geocachen? Go!

 

Totemus jacht

Het spelparcours Totemus van Tellin neemt u mee op een wandeling om het charmante dorpje Resteigne te ontdekken, “op het kruispunt van natuur en erfgoed”…
Onderweg: de geklasseerde molen, het kerkhof (waar een groep burgers een inventaris van de monumenten heeft gemaakt) en nog veel meer bezienswaardigheden die u kunt ontdekken, terwijl u een speurtocht speelt die u gratis op uw smartphone kunt downloaden. De op te lossen raadsels leiden u van de ene bezienswaardigheid naar de andere om uiteindelijk de verborgen Totem te vinden!
Applicatie beschikbaar op Google Play & Apple store.
Route van 3,7 km, toegankelijk voor all-terrain kinderwagens. Duur: ongeveer 1u15.

 

Skip to content