Het Woud van Saint-Hubert

Welkom!

0 km
Brussel
0 km
Luik
0 km
Luik
0 km
Brussel
Video afspelen

De 6 gemeenten van de "Forêt de Saint-Hubert":

Libramont-Chevigny, la Celte !

Libramont-Chevigny, de Keltische

De gemeente Libramont-Chevigny gelegen in het centrum van Belgisch Luxemburg is de grootste gemeente van de provincie en vooral het kruispunt tussen het plattelands- en het economische leven, zoals de jaarlijkse Landbouwersbeurs van Libramont het ons steeds opnieuw bewijst. Door

Lees verder
Randonnée équestre en Ardenne

Wellin, landschapsverandering in Famenne-Ardenne

Tussen open landschappen, uitzonderlijk architecturaal erfgoed en eeuwenoud woud is het aangenaam in de gemeente van Wellin rond te wandelen. De Lesse en zijn talloze zijrivieren hebben er talrijke valleien uitgeslepen die een exotisch landschap vormen in het Natuurpark van de

Lees verder
Libin, entre ciel et terre

Libin, tussen hemel en aarde

De gemeente Libin is één van deze groene plekken die men zo op prijs stelt in de regio. Libin is voor meer dan de helft bedekt met bossen maar heeft ook veel emblematische plaatsen zoals Redu, het beroemde “Boekendorp” dat

Lees verder

De regio van het Bos van Saint-Hubert is gelegen in het centrum van Belgisch Luxemburg.
Onze Ardennen bestaan uit 6 gemeenten:
Libin
Libramont-Chevigny
Saint-Hubert
Tellin
Tenneville
Wellin

Goed om te weten
Samen met Nassogne en Sainte-Ode maken al deze gemeenten deel uit van het grondgebied van het Woud van Saint-Hubert, waarvan de oppervlakte (+/- 80.000 ha) voor meer dan de helft met bossen is bedekt. Het bosmassief, dat dus bijzonder uitgestrekt is, is voor meer dan de helft bedekt met loofbomen.

Tellin en Wellin zijn geassocieerd met het UNESCO-wereldgeopark Famenne-Ardenne. Dit is een label dat door de UNESCO wordt toegekend aan een territoriale ruimte die een geologisch erfgoed van internationaal belang presenteert en opwaardeert (sinds 2015 zijn Geoparken opgenomen in een internationaal en officieel wetenschappelijk programma van de UNESCO).

Tenneville ligt in het natuurpark van de Twee Ourthes en Wellin in het natuurpark van de Zuidelijke Ardennen.

U zult het begrepen hebben, het Woud van Saint-Hubert is ontegensprekelijk een van de natuurgebieden bij uitstek in België!

Bereikbaarheid
Het Forêt de Saint-Hubert is gemakkelijk bereikbaar via grote wegen zoals de E411 of de N4.

Als u met de trein komt, ligt het op de internationale lijn Brussel-Luxemburg. Het belangrijkste treinstation is Libramont. De secundaire stations zijn die van Poix-Saint-Hubert en Grupont. Om de activiteiten te ontdekken die vanuit de stations worden aangeboden, nodigen wij u uit om “Eindhalte in het woud” te ontdekken! Op deze pagina vindt u ook linken naar dienstregelingen voor bus en trein.

Twee taxibedrijven zorgen voor het vervoer in onze regio:
– Taxilux (Ardennen: +32 475 42 41 71, Famenne: +32 495 47 22 73)
– Lesse-Ardenne Services (+32 47 62 69 70)

 

Bereikbaarheid
Het Woud van Saint-Hubert is gemakkelijk bereikbaar via grote wegen zoals de E411 of de N4.

Als u met de trein komt, ligt het op de internationale lijn Brussel – Luxemburg. Het hoofdstation is Libramont. De secundaire stations zijn Poix-Saint-Hubert en Grupont. Om de activiteiten te ontdekken die vanuit de stations worden voorgesteld, nodigen wij u uit om “Eindhalte in het Woud” te ontdekken ! Op deze pagina vindt u ook de links naar de dienstregelingen van de bussen en treinen.

Twee taxibedrijven zorgen voor het vervoerhet vervoer in onze regio:
– Taxilux (Ardenne: +32 475 42 41 71, Famenne: +32 495 47 22 73)
– Diensten Lesse-Ardenne (+32 47 62 69 70)

info balade du 23 au 26/04

Infrabel, le gestionnaire du réseau ferroviaire, rénove actuellement différents ponts à proximité des sentiers de randonnée dans la région de Mirwart (Saint-Hubert). Ces travaux sont nécessaires pour garantir la sécurité du trafic des trains.

Les promenades concernées par les travaux du 23 au 26 avril 2021 sont :
– la promenade pédestre 18 « Thier de Gobaille » (losange vert)
– la promenade pédestre 29 « Vieux Moulin de Mirwart  (croix jaune)
– les GR 17 et 151

Pour votre confort et la tranquillité de votre balade, nous vous invitons à choisir parmi les autres itinéraires proposés dans la région.

La Maison du Tourisme vous informe chaque jour de 9h à 17h30
au +32 61 61 30 10.