Libin, tussen hemel en aarde

De gemeente Libin is één van deze groene plekken die men zo op prijs stelt in de regio. Libin is voor meer dan de helft bedekt met bossen maar heeft ook veel emblematische plaatsen zoals Redu, het beroemde “Boekendorp” dat boekliefhebbers van over de hele wereld ontvangt. De bekendheid begon in 1984 met de organisatie van de eerste “Ardense markt voor zeldzame of tweedehands boeken”. Het tiental boekwinkels die er nu gevestigd is, staat vol met aantrekkelijkheden voor lees- en stripverhaalliefhebbers. Oud of nog recent boek, zeldzaam of meer frequent, de voorgestelde thema’s zijn zeer uiteenlopend: natuur, astronomie, geschiedenis, reizen, muziek, archeologie, kinderverhalen of stripverhalen… Het is aangenaam om de ambachtslieden te ontmoeten die er winkels hebben geopend, te genieten van een drankje op een terras of een wandeling te maken langs de poëtische promenade. Elk jaar in april is er een vernieuwde versie die de straten opvrolijkt met nieuwe gedichten en zorgvuldig uitgezochte illustraties…

Uniek in Europa

Als Redu “the place to be” is als men van de wereld van de boeken houdt dan is het ook “the place to be” als men het over kunst heeft dankzij een uniek museum in Europa: het MUDIA!

Op het programma: 7 eeuwen van emoties en meer dan 300 beroemde werken (Brueghel, Rodin, Spilliaert, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Franquin, Geluck, etc.).

Dit didactische kunstmuseum is een unieke ervaring van artistieke en speelse onderdompeling voor iedereen! U heeft er de mogelijkheid om meesterwerken uit privé-collecties te bewonderen, verschillende artistieke stromingen te leren kennen, en u zelfs enkele creaties aan te raken…

Een verhaal van papier

Fabrication de papier artisanal à Redu
Papier op een ouderwetse manier

Wist u dat het mogelijk is om papier te maken met brandnetel of prei? En dat gemarmerd papier nog steeds kan worden gemaakt volgens een artistieke decoratietechniek uit de 12e eeuw? Lokale ambachtslieden zullen u verrassende ouderwetse technieken voor de vervaardiging van papier doen ontdekken in de ateliers van de oude school van Redu.

Deze bezoeken, voornamelijk op afspraak, kunnen worden gecombineerd met een workshop gewijd aan de kunst van het kalligraferen.

Fête du Livre, Redu

Highlights Tijdens het paasweekend valt heel Redu onder voetgangerszone. Tijdens het “Fête du livre” richten een groot aantal exposanten, ambachtslieden en boekverkopers hun etalages zodanig in om hun ambacht te delen met het publiek. Leesliefhebber, amateur, voorbijganger, op zoek naar een nieuw of gebruikt boek, origineel of onvindbaar, iedereen is welkom! Tijdens het eerste weekend van augustus doet de “La nuit du Livre” de straten van het dorp zinderen. Al meer dan 30 jaar genieten diegenen die de rekken van de boekwinkels komen ontdekken en de bijzondere geur van oude boeken waarderen… dit alles op de melodieën van de muziekgroepen die zich overal in het dorp bevinden. Vreugde en emoties zijn overal aanwezig, in de steegjes verlicht voor het evenement.

Het hoofd in de sterren

Euro Space Center Klaar om een spannend ruimteavontuur met uw gezin te beleven? De volgende vlucht naar de planeet Mars is aangekondigd en het Euro Space Center in Transinne verwacht u op voorhand om het lopen op de maan te beoefenen. Kom over de ruimte dromen, de sensaties van de pioniers herbeleven door de zwaartekracht in de Space Rotor te testen en probeer een vrije val te maken met de Vertical Slide in dit volledig gerenoveerde themapark! Wanneer de droom een space held te worden….werkelijkheid wordt!

Ruimtewandeling
Deze 6,2 km lange land- en boswandeling neemt u mee op een ontdekkingstocht door de ruimte. De plaatselijke kunstenaar Philippe Noirot heeft 7 beeldhouwwerken geplaatst in de mooiste lommerrijke zones rond het Euro Space Center. Elk werk stelt een personage voor uit de Griekse of Romeinse mythologie dat kenmerkend is voor een gebied van de astronomie of de verovering van de ruimte. Bovendien wordt aan de voet van elk beeldhouwwerk op een paneel uitleg gegeven over de legende waarnaar het verwijst.

Tania, in het hartje van de Legenden Tania is de heldin van het stripverhaal van Pierre-Emmanuel Paulis. Zij is eveneens de mascotte van dit interactieve circuit. Help haar tijdens dit parcours van 5km de oorsprong van haar mysterieuze crash in Redu te begrijpen… De legendarische kleine wereld van de Ardense wouden zal u begeleiden en u puzzelspelletjes aanbieden teneinde haar te helpen bij de reparatie van haar shuttle. Een originele en speelse wandeling in Redu en omgeving! Roadbook verkrijgbaar bij het Office du Tourisme van Libin (reservering noodzakelijk).

Libin, entre ciel et terre

Nacht van de sterren Elk jaar in augustus is deze nacht prachtig ! Het Euro Space Center nodigt u uit om de hoogste concentratie vallende sterren van het jaar te observeren. Op die dag worden er unieke animaties voorgesteld en het evenement wordt verrijkt door de aanwezigheid van vele sterrenkundeclubs uit heel België. Workshops voor jong en oud, conferenties, zon- en sterrenkijken, planetariumsessies met uitleg en nog veel meer maken deel uit van deze unieke ervaring.

Libin, is ook...

Vindt je het leuk om rond te zwerven? Bent u op zoek naar een 100% boswandeling met bivakgebieden die zijn ingericht om u een totale onderdompeling te doen ervaren? Aarzel niet tussen Lesse en Lomme is de route! Deze lus van 78km is volledig afgebakend. De uitgestippelde route loopt langs de grenzen van de gemeente Libin en heeft 3 bivakgebieden. Verbindingen zijn eveneens voorzien teneinde de grote lus vanuit de 9 dorpen en gehuchten/uitgangspunten te bereiken.

Video afspelen

Het dorp Redu is het vertrekpunt voor de gastronomische rondleidingen in het “Woud van de lekkernijen”. De toeristische routes “Onverwachte smaken” en “Smaken in het Keltische Land” zijn voorstellen van routes die u hier en daar in het Woud van Saint-Hubert brengen, om de landschappen te ontdekken en de plaatselijke producenten te ontmoeten. Op afspraak zullen een tiental onder hen u hun producten laten zien, hun dagelijkse werk uitleggen, u rondleiden op hun boerderij, in hun tuinen…

Het gehucht Lesse dichtbij het Boekendorp verwelkomt u in het hartje van de vallei van de rivier met dezelfde naam. De “Promenade de la Lesse” (IGN kaart “Carte de promenades, Libin) zal u de Lesse doen volgen gedurende deze tocht van 8,6km. U zult de “wilde” charme van de rivier temidden van het Ardense woud kunnen bewonderen. De “Roche aux chevaux“, de “Roche des voleurs” en de charmante “Pont des Cochettes” zijn zovele legendarische plekken die u tijdens deze wandeling zult kunnen bewonderen. Het landschap is bijzonder idyllisch in de winter, met kleine stroomversnellingen en een eenzame, geheime en beboste kloof

Dorpen en buurten

Anloy, Glaireuse, Lesse, Libin, Ochamps, Redu, Séchery, Smuid, Transinne, Villance

OFFICE DU TOURISME COMMUNAL VAN LIBIN

PLACE DE L’ESRO 60, B-6890 REDU

+32 61 65 66 99

WWW.LIBIN.BE

Onze andere gemeenten

Ga naar de inhoud