Libramont-Chevigny, de Keltische

Les étangs de Freux dans la commune de Libramont-Chevigny (propriété privée)
Le parc paysager dans la commune de Libramont-Chevigny
La chapelle de Lorette (vue dans la série Ennemi public)
Le lavoir de Flohimont
Vue sur le LEC (Libramont Exhibition and Congress)
L'allée des tilleuls à Flohimont dans la commune de Libramont-Chevigny
Le centre de pêche sportive de Freux

Libramont-Chevigny, de Keltische

De gemeente Libramont-Chevigny in het centrum van Belgisch Luxemburg is de grootste gemeente van de provincie. Deze gemeente is ook het kruispunt van het landelijke en economische leven, met iedere zomer de Beurs van Libramont.

Wie hier verblijft, kiest voor een vakantie in een bucolisch en romantisch landschap... met Keltische inspiratie in het Keltisch Museum, uniek in België, en het collectief “Libramont-Chevigny, la Celte”.
Via activiteiten, evenementen, producties en creaties zet dit laatste zich in om de kennis van dit tijdperk door te geven. Het erfgoed dat deze fijne ambachtslieden en de eerste smeden van Europa ons hebben nagelaten is nog steeds aanwezig in ons dagelijks leven. Het is om u te helpen deze te ontdekken dat winkeliers, ambachtslieden, culturele instellingen en de Dienst voor Toerisme van Libramont-Chevigny hun krachten hebben gebundeld met het museum. Vele ontdekkingswardige adressen!

Le Musée des Celtes à Libramont

Het Keltisch museum
Het doel van het museum is de nog te weinig bekende wereld van de Kelten en de Galliërs bekend maken. Via zijn collecties en tentoonstellingen nodigt deze u uit om juwelen, vaatwerk, wapens, ornamenten van paardenkoetsen en vele andere alledaagse voorwerpen te ontdekken. Het nodigt u ook uit om een einde te maken aan vooroordelen, door bijvoorbeeld uit te leggen dat de Kelten geen everzwijn aten (het was heilig!).
Voor de jongste bezoekers heeft het museum een origineel bezoek voorbereid dankzij het spelboek voor familiebezoek! En dit naast de vele andere activiteiten (schattenjacht, pyjama-avond, verjaardagsfeestje…).

Visite familiale au Musée des Celtes
Visite familiale au Musée des Celtes
Visite familiale au Musée des Celtes
Libramont-Chevigny, la celte

De Keltische pedagogische wandeling

Deze sympathieke korte wandeling is een aangenaam voorstel voor gezinnen. Het vertrekpunt ligt dicht bij het commercieel centrum van Libramont, in het bospark van Bonance (rue de Bonance). De route is afgebakend met 5 speelse en didactische panelen. Bij elk van deze haltes spelen het jonge Keltische kind Eira en haar vriend de eekhoorn Kadoc de gids. Ze stellen u voor de omringende natuur te observeren en leggen u uit met welke verbazingwekkende middelen de Kelten hun omgeving hebben uitgebuit. De Keltische pedagogische wandeling bestaat uit twee lussen. De oorspronkelijke route van 1,3km kan worden verlengd tot een langere route van 3 km over boswegen die gemakkelijk te bereiken zijn. Het hoogteverschil is klein en de paden zijn breed. In de nabijheid bevinden zich een picknickplaats en een speeltuin om de activiteit te vervolledigen.

Libramont-Chevigny, la celte

“Libramont-Chevigny, de Keltische”
Om de twee jaar wordt dit evenement, speciaal gewijd aan de Kelten, geprogrammeerd en komen de partners van het collectief “Libramont-Chevigny, la Celte” bijeen. Het vindt meestal plaats op het dorpsplein van Libramont, vlak naast het museum, en de toegang is gratis.

Samonios aux origines d'Halloween, chaque année le 31 octobre dans la commune de Libramont-Chevigny

Samonios, aan de oorsprong van Halloween

De Ardennen zijn niet altijd christelijk geweest en niet al onze rituelen zijn afgeleid van het christendom. En in tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, komt de oorsprong van het Halloweenfeest niet uit Amerika maar uit Europa via de Kelten.Destijds heette dit feest “Samonios”… Ter nagedachtenis aan dit eeuwenoude feest wordt elk jaar op 31 oktober een sprookjeswandeling georganiseerd in een van de dorpen van Libramont-Chevigny.

Samonios aux origines d'Halloween, chaque année le 31 octobre dans la commune de Libramont-Chevigny
Samonios aux origines d'Halloween, chaque année le 31 octobre dans la commune de Libramont-Chevigny
Samonios aux origines d'Halloween, chaque année le 31 octobre dans la commune de Libramont-Chevigny

Libramont-Chevigny, is ook

Libramont-Chevigny gekoppeld aan Marie Howet wiens vroegere huis het toeristenbureau huisvest, is een bron van inspiratie voor kunstenaars. Het Cultureel Centrum van Libramont, de AKDT of Aurélie Moreau die uitblinkt in glaswerk en glas-in-loodcreatie zijn daar voorbeelden van. Als u uw creativiteit wilt ontplooien, vergeet dan niet het programma te raadplegen voor activiteiten en workshopbezoeken ! Shoppingliefhebbers u zult uw plezier vinden in de hoofdwinkelstraat tussen Libramont en Recogne. Kleine alsook grote winkels verwelkomen u voor de meest uiteenlopende aankopen.

De lokale smaken zullen u in verrukking brengen! Om de lokale producenten te ontmoeten die op afspraak hun deuren openen, volgt u het gastronomische circuit “La Forêt des Délices – Saveurs en terre celte”. Deze 70km lange toeristische tocht voert u langs een traject dat door Redu of alsnog door Saint-Hubert leidt.

De favoriete wandeling van het Office du Tourisme

De “Promenade de la Briqueterie” is een mooie lange wandeling van 6,3km die vooral in de zomer wordt gewaardeerd (wandelkaart “Libramont-Chevigny”). Deze wandeling loopt dichtbij het Cultureel en Commercieel Centrum van Libramont en brengt u tot een verandering van omgeving midden in het woud. Een aangenaam avontuur waarin je je snel laat meeslepen door het gezang van de vogels en wie weet door de sporen van het wild op de grond! Het is ook de meest toegankelijke wandeling voor gezinnen met jonge kinderen. De paden zijn breed en er is niet al te veel hoogteverschil.
Promenade de la briqueterie dans la commune de Libramont-Chevigny
Promenade de la briqueterie dans la commune de Libramont-Chevigny
Promenade de la briqueterie dans la commune de Libramont-Chevigny
Promenade de la briqueterie dans la commune de Libramont-Chevigny

Dorpen en buurten

Bernimont, Bonnerue, Bougnimont, Bras-Bas, Bras-Haut, Chenêt, Flohimont, Freux-Menil, Freux-Surzerain, Jenneville, Lamouline, Laneuville, Libramont, Moircy, Neuvillers, Nimbermont, Ourt, Presseux, Recogne, Remagne, Ourt, Presseux, Recogne, Remagne, Remeaux, Renaumont, Rondu, Saint-Pierre, Sainte-Marie, Sberchamps, Séviscourt, Wideumont (Wideumont-Gare, Wideumont-Village).

Logo Office du Tourisme de Libramont-Chevigny

Office du tourisme communal van libramont-chevigny

GRAND-RUE 24, B-6800 LIBRAMONT-CHEVIGNY

+32 61 27 04 82

TOURISME.LIBRAMONT-CHEVIGNY.BE

Video afspelen

Onze andere gemeenten

Vue sur Saint-Hubert et sa basilique

Saint-Hubert: natuur en beweging

/*! elementor – v3.22.0 – 26-06-2024 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=”.svg”]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} Bij uw aankomst in de Saint-Hubert zult u al snel enkele prestigieuze monumenten

Lees verder

Tenneville-Bad….in volle woud !

/*! elementor – v3.22.0 – 26-06-2024 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=”.svg”]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} De stad Tenneville staat bekend voor haar doorkruising door de Nationale 4 die

Lees verder

Tellin, gemeente met erfgoed en geschiedenis

/*! elementor – v3.22.0 – 26-06-2024 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=”.svg”]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} Tellin, plaats gelegen tussen de Ardennen en de Famenne (zoals Wellin), biedt geklasseerde

Lees verder
Spring naar de inhoud