route

tussen Lesse en Lomme

Deze 78 km lange bewegwijzerde route bestaat uit een lus in totale “woudonderdompeling” langs de grenzen van de gemeente Libin, waarop drie bivakgebieden zijn ingericht.
Dankzij de 16 verbindingen met 9 dorpen en gemeenten als vertrekpunten kunt u een wandeling maken om de grote lus te vervoegen.

De route is weergenomen op de IGN kaart van de wandelingen van Libin te koop in de Maison du Tourisme in Redu en Saint-Hubert (Office de Tourisme de Libin).
Mogelijkheid tot forfaits (transport van de bagage, logeerreservaties, enz).

escapardenne

van de diepten van de wouden tot de landschappen van de plateaus

Des profondeurs des forêts aux paysages du plateau” is een niet afgebakende tocht van 98km als aanvulling op l’Escapardenne Eislek Trail.

Deze lustocht heeft als vertrekpunt La Roche-en-Ardenne en komt langs de gemeente Tenneville en het dorp Laneuville-au-Bois. Op het circuit bevinden zich twee bivakzones en een verdeling per tochtdag wordt voorgesteld.

De routekaart wordt verkocht in de Maison du Tourisme in Saint-Hubert.

de lange routes

De transardennaise

La Transardennaise van La Roche-en-Ardenne tot Bouillon (153 km). Afgebakend voor wandelingen doorloopt deze de gemeenten van Tenneville, Saint-Hubert en Libin.

De routekaart met een schaal van 1/50 000 wordt verkocht in de Maison du Tourisme in Redu en Saint-Hubert.

Mogelijkheid van forfaits (transport van bagage, logeerreservaties, enz.).

Van de Eifel tot de Ardennen

De bewegwijzerde grensoverschrijdende routeVan de Eifel naar de Ardennen” verbindt Gerolstein of Prüm in Duitsland met St. Hubert over een afstand van 200 km. Deze volgt de “Ardennes Eifel – Rhin Meuse” GTA route.

De kaarten van deze routes zijn beschikbaar bij de Maison de la Randonnée – GTA België.

Mogelijkheid tot forfaits (transport van bagage, logeerreservaties, enz.).

de " sentiers de grande randonnee"

Verschillende GR routes doorkruisen het Woud van Saint-Hubert.

De topoguides (FR) met IGN kaarten met een schaal van 1/50 000 worden verkocht in de Maison du Tourisme in Saint-Hubert

GR 14 Sentiers de l'ardenne - de l'eifel aux ardennes françaises

Deze grensoverschrijdende route van 276km is bebakend van Monschau in Duitsland tot Sedan in Frankrijk. “Les Sentiers de l’Ardenne – De l’Eifel aux Ardennes françaises” doorloopt de gemeenten van Tenneville, Saint-Hubert en Libin.

GR57 sentiers de l'ourthe

Een van de bebakende Sentiers de l’Ardenne, de Senier de l’Ourthe occidentale loopt door de gemeenten van Tenneville en Libramont-Chevigny. De topoguide (FR) met IGN kaarten met een schaal van 1/50 000 wordt verkocht in de Maison du Tourisme van Saint-Hubert.

GR129 sud de la belgique en diagonale!

Het pad “Sud de la Belgique en Diagonale” (254,3km) is bebakend van Dinant tot Arlon via de gemeente van Wellin. De topoguide (FR) met IGN kaarten met een schaal van 1/50 000 wordt verkocht in de Maison du Tourisme in Saint-Hubert.

gr151 tour du luxembourg belge

“Le Tour du Luxembourg” (232 km) is een afgebakende lustocht met als vertrekpunt Neufchâteau. De route gaat langs Libramont-Chevigny, Saint-Hubert en Tenneville.

gr577 tour de la famenne

De route “Tour de la Famenne” (170 km) is afgebakend op 170 km en loopt langs de gemeenten Tellin en Wellin.

sentier gr des abbayes trappistes de wallonie

De GR van 290 km is bebakend vanaf Chimay tot Orval. Hij loopt door de streek via de gemeenten van Tellin en Wellin. Een topoguide bestaat in Nederlandse en Franse versie. Openstreetmap kaarten.

grt des monts d'ardenne

De “S.M.A” bestaat uit 225 km bebakende route gaande van de Signal de Botrange, de Baraque de Fraiture en de Croix-Scaille en loopt o.a. door Tenneville en Wellin.

de via arduinna ( weg van compostelle)

De Via Arduinna is de Weg van Compostelle van Malmedy tot Orval.
De route is bebakend en loopt door het Woud van Saint-Hubert via de gemeenten Tenneville, Saint-Hubert en Libramont-Chevigny.

De topo-fiches van een gedeelte der etappes zijn beschikbaar in de Maison du Tourisme van Saint-Hubert.

Spring naar de inhoud