Eenvoudige gezinswandelingen

familiale wandelingen

Libin

Mini Redu (+/- 1,5 km) in Redu (Place de l’Esro)
Ga op zoek naar de kleinste bewoners van het Boekendorp!
De route bestaat uit 10 scènes die worden opgevoerd door miniatuurfiguren op een schaal van 1:87, met scènes uit het dagelijkse leven en thema’s zoals de ruimte, wandelen, boeken, frambozen, enz.
Routeplanner verkrijgbaar bij het Ofice du Tourisme de Redu. Online kaart hier.

Het kleine bos van de Ardense legendes (1,5 km) in Redu (Bois Collignon, Rue de Hamaide) Ontdek een prachtig zicht op het boekendorp, de vallei van de Lesse alsook diegene van de Almanche dankzij deze korte wandeling die door het voormalige arboretum van Redu loopt. Tijdens de wandeling zult u hier en daar afbeeldingen van legendarische personnages vinden.

Het Kabouterpad (1,8 km) in Libin (Route de Smuid) Volg de sporen van de “nutons” deze dwergen uit de Ardense legendes ter gelegenheid van dit speelse parcours…

Tania in het hart van de legendes (5 km) in Redu (Place de l’Esro) Tania de stripheldin gecreëerd door Pierre-Emmanuel Paulis is de mascotte van dit originele interactieve ontdekkingscircuit. Help haar de oorzaak van haar mysterieuze ongeluk in Redu te achterhalen tijdens de verschillende fases van deze wandeling. De legendarische kleine wereld van de Ardense bossen zal u leiden en u raadsels voorschotelen om te helpen bij de herstelling van haar pendel. Brochure beschikbaar (op reservatie) in de Office du Tourisme in Redu.

Libramont-chevigny

Het landschapspark in Libramont (rue des Aubépines)
Ontdek het aangelegde park van bijna 25 hectare op een steenworp afstand van het centrum van Libramon en ten zuiden van het kermisterrein van Libramont. De plaats is ideaal voor korte wandelingen met het gezin en voor een klein mountainbike circuit. Het hele jaar door kunt u ook kennismaken met de winnaars van de wedstrijd die in het kader van de Seizoenen van de Fotografie in het Grote Woud van Saint-Hubert wordt georganiseerd.

De Keltische educatieve wandeling (1,3 km of 3 km) in Libramont (Rue de Bonance) Volg Eira, het jonge Keltische kind, en haar vriend Kadoc de eekhoorn in de bossen van Bonance. Op dit circuit vindt u didactische borden die uitnodigen om de omringende natuur te observeren. Ze leggen ook uit met welke verbazingwekkende middelen de Kelten hun omgeving exploiteerden.

Saint-Hubert

De didactische wandeling van de Marsoult (5km) in het Provinciaal Domein van Mirwart (Rue du Moulin) Deze wandeltocht op een vlakke ondergrond rond de meren van de viskwekerij van het Provinciaal Domein doet u de biodiversiteit, de visetende dieren, de bomen of de kolenbranders ontdekken.

Tenneville

Het didactische pad van het bos “de la Fontaine” in Laneuville-au-bois

Deze korte wandeling zal het hele gezin bekoren: 1 km volledig in het bos van de ene loopbrug naar de andere. De route is ook toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en voor visueel gehandicapten. Op dezelfde plaats is er een veilige wandelzone waar mensen met autisme, met een verstandelijke beperking of gedesoriënteerden zich veilig kunnen voelen.

 

Eveneens te ontdekken

Spring naar de inhoud