Plaatselijke routes

MTB

In verschillende gemeenten van het woud van Saint-Hubert zijn mountainbikeroutes bewegwijzerd. Ze staan op de IGN-kaarten van de plaatselijke wandelingen en kunnen worden gedownload via Sity-Trail. In de gemeente Libin: 3 circuits van 16, 20 en 30 km In de gemeente Saint-Hubert: 6 circuits van 12 tot 30 km In de gemeente Tellin: 1 circuit van 20,2 km In de gemeente Tenneville: 2 circuits van 21 en 30,5 km

Fietstoerisme

Ardenne Bike Tours

Deze niet bewegwijzerde circuits voorgesteld door het Maison de la Randonnée – GTA Belgïe zijn downloadbaar en variëren van 15 tot 48 km. Ze doorkruisen het Grote Woud van Saint-Hubert via Arville, Bras, Freux, Mirwart, het Koning Albertmonument, Poix-Saint-Hubert, Remagne, Saint-Hubert en Wyompont.

MTB lussen van libramont-Chevigny

Vanaf de Place communale in Libramont biedt de gemeente Libramont-Chevigny 4 bewegwijzerde VTC-lussen. De afstanden variëren van 20 tot 70 km.

PICVERTS

De oude tramlijn die Wellin tot 1958 met Graide verbond, werd volledig hersteld tot grote vreugde van wandelaars en fietsers. De Ravel van Wellin – Daverdisse – Porcheresse bestaat uit drie delen: een fietspad, dan een RAVeL-weg en ten slotte een PicVert, voor een totale afstand van ongeveer 13km. Vertrekpunt: rue Les Glaumonts in Neupont.

Pré-ravel

Het is nu mogelijk om Flohimont te verbinden met Wideumont-Gare, richting Bastogne dankzij het 11,4km lange traject in de gemeente Libramont-Chevigny. Zo worden dus Libramont-Chevigny en Wiltz (GDL) via Bastogne verbonden. Vertrekpunt : dichtbij de bedrijfzone van Flohimont.

Het knooppuntennetwerk van het natuurpark van de twee Ourthes

Het pluspunt van het netwerk van het Natuurpark van de twee Ourthes Het 430 km lange traject, dat door 6 gemeenten in het noorden van de provincie Luxemburg loopt (Bertogne, Houffalize, Sainte-Ode, Tenneville, La Roche-en-Ardenne en Gouvy), biedt een uitstekende gelegenheid om het natuurpark en zijn rijke landschappen te ontdekken en sluit tegelijk aan op de netwerken van de provincies Namen en Luik en op het reeds bestaande Famenne à Vélo-netwerk  

SAINT-HUBERT TRAGE WEGEN NETWERK

Dit netwerk verbindt het centrum van Saint-Hubert met de dorpen Vesqueville en Hatrival. Het bestaat uit 4 routes met afstanden van 1,3 tot 2,6 km.

TRAGE WEG - W7

Deze trage weg (voie lente) verbindt Libramont-Chevigny (vanaf het dorpsplein in Libramont) met Tonny (Sainte Ode) via speciale trajecten, doorsteekjes van dorpen en landbouwwegen over ongeveer 20 km. Het is een integrerend deel van de regionale lange-afstandsroute W7, die de provincies Luik en Luxemburg doorkruist op een noord-zuidas. Dit bewegwijzerde gedeelte kan worden gedownload en is verkrijgbaar bij het Office de Tourisme van Libramont-Chevigny.  

Wellin, poort van de Ardennen

De Office du Tourisme van Wellin biedt u 10 niet-bewegwijzerde routes om de gemeente te ontdekken vanuit Sohier, Wellin of aan de Passerelle Maria.              De afstanden van deze gezins- en mtbroutes schommelen tussen 7 en 44 km. Routes beschikbaar bij de toeristische dienst.

Plaatsen om uw elektrische fiets op te laden in het bos van Saint-Hubert:

Saint-Hubert: Place du Marché 15 Sohier (Wellin): Laboratorium voor het plattelandsleven Redu (Libin): Place de l’Esro 60 Tellin: tegenover de kerk Wellin: op de Grote Markt

Gereedschap, goede plannen en getraceerde circuits VOOR U !/strong>

Om u een warm welkom te heten, hebben verschillende etablissementen het label “Bienvenue Vélo” ondertekend, zodat u alle comfort kunt vinden om volop van onze streek en haar rijkdommen te genieten./p>Ze zijn herkenbaar aan een sticker op de ingang en liggen op maximaal 5 km van een fietsnetwerk…