Plaatselijke routes

Hulpmiddelen, goede tips en routes die VOOR U zijn uitgestippeld!

Om u een warm welkom te heten, hebben een aantal etablissementen het label “Bienvenue Vélo” ondertekend, zodat u alle comfort vindt die u nodig hebt om optimaal van onze streek en haar rijkdommen te genieten. Ze zijn te herkennen aan een sticker bij de ingang en bevinden zich op maximaal 5 km van een fietsnetwerk…

Oplaadpunten voor e-bikes:

  • Champlon (Tenneville): Maison du Ski, Grande Rue 164
  • Redu (Libin): Place de l’Esro 60
  • Saint-Hubert: Place du Marché 15
  • Sohier (Wellin): Laboratorium voor Landelijk Leven
  • Tellin: voor de kerk
  • Wellin: op de Grote Markt

MTB

Mountainbikeroutes zijn bewegwijzerd in verschillende gemeenten in het Forêt de Saint-Hubert. Ze staan aangegeven op de IGN-kaarten van lokale wandelingen en kunnen onderaan deze pagina worden gedownload.

In de gemeente Libin: 3 circuits van 16, 20 en 30 km
In de gemeente Saint-Hubert: 6 routes van 12 tot 30 km
In Tellin: 1 circuit van 20,2 km
In de gemeente Tenneville: 2 circuits van 21 en 30,5 km

In Libramont-Chevigny zijn er 4 bewegwijzerde circuits vanaf het dorpsplein. De afstanden zijn 20, 35, 50 en 65 km.

Fiets

Het knooppuntennetwerk van Belgisch Luxemburg

Ardenne Bike Tours

Deze niet bewegwijzerde circuits voorgesteld door het Maison de la Randonnée – GTA Belgïe zijn downloadbaar en variëren van 15 tot 48 km. Ze doorkruisen het Grote Woud van Saint-Hubert via Arville, Bras, Freux, Mirwart, het Koning Albertmonument, Poix-Saint-Hubert, Remagne, Saint-Hubert en Wyompont.

MTB lussen van libramont-Chevigny

Vanaf de Place communale in Libramont biedt de gemeente Libramont-Chevigny 4 bewegwijzerde VTC-lussen. De afstanden variëren van 20 tot 70 km.

PICVERTS

De oude tramlijn die Wellin tot 1958 met Graide verbond, werd volledig hersteld tot grote vreugde van wandelaars en fietsers. De Ravel van Wellin – Daverdisse – Porcheresse bestaat uit drie delen: een fietspad, dan een RAVeL-weg en ten slotte een PicVert, voor een totale afstand van ongeveer 13km. Vertrekpunt: rue Les Glaumonts in Neupont.

Pré-ravel

Het is nu mogelijk om Flohimont te verbinden met Wideumont-Gare, richting Bastogne dankzij het 11,4km lange traject in de gemeente Libramont-Chevigny. Zo worden dus Libramont-Chevigny en Wiltz (GDL) via Bastogne verbonden. Vertrekpunt : dichtbij de bedrijfzone van Flohimont.

SAINT-HUBERT TRAGE WEGEN NETWERK

Dit netwerk verbindt het centrum van Saint-Hubert met de dorpen Vesqueville en Hatrival.
Het bestaat uit 4 routes met afstanden van 1,3 tot 2,6 km.

TRAGE WEG - W7

Deze traag verlopende route verbindt Libramont-Chevigny (vanaf het dorpsplein in Libramont) met Tonny (Sainte Ode) via speciale trajecten, dorpskruisingen en landbouwwegen over een afstand van ongeveer 20 km. Het maakt integraal deel uit van de regionale langeafstandsroute W7, die noord-zuid door de provincies Luik en Luxemburg loopt.
Dit bewegwijzerde deel kan worden gedownload bij het Office du Tourisme van Libramont-Chevigny.

Wellin, poort van de Ardennen

De Office du Tourisme van Wellin biedt u 10 niet-bewegwijzerde routes om de gemeente te ontdekken vanuit Sohier, Wellin of aan de Passerelle Maria.    De afstanden van deze gezins- en mtbroutes schommelen tussen 7 en 44 km. Routes beschikbaar bij de toeristische dienst.

Spring naar de inhoud